بر این رواق زبرجد نوشته‌اند به زر          که جز نکویی اهل کرم نخواهد ماند

«خیر نیک اندیش مرحوم آقای علی باقرزاده عضو هیأت امناء بنیاد دانشگاهی فردوسی»

 

     علی باقرزاده "بقا" شاعر پیشکسوت، کارآفرین پرتلاش و خیر صاحب‌نام خراسانی، یازدهم تیرماه 1308 در مشهد مقدس، در خانواده‌ای متدین دیده به جهان گشود. در سن هجده سالگی پدر تاجرپیشة یزدی تبارش را از دست داد و بدین سبب از تحصیل در مراحل عالی دانشگاهی بازماند اما آنگونه که خود می‌گوید: این کمبود را از طریق مصاحبت و مجالست با استادان فرزانه و صاحب نام جبران کرده است و با حضور مستمر در انجمن‌های ادبی و مطالعة آثار بزرگان و کتاب‌های مورد علاقه‌اش، به پشتوانة حافظه‌ای مثال‌زدنی، پیوسته بر معلومات خویش افزوده است.

    او شیفتة سفر بود. یادداشت‌برداریهای دقیق او از سفرها با قلمی انجام‌شده که دست‌آموز صداقت و سادگی است، ضمن توصیف مکان‌ها و جاذبه‌های فراوان، نگاهی به چگونگی زندگی و برپایی مراسم و آداب و رسوم اقوام و ملل مردم جهان انداخته است. اصرار  او از جوانی بر تداوم مجالست با بزرگانی چون: دکتر غلامحسین یوسفی، امیری فیروزکوهی، دکتر محمد علی اسلامی ندوشن، دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی و دهها دوست اندیشمند فاضل، شاعر و ادیب صاحب‌نام دیگر، موجب شده تا از تجربیات دیگران آموخته و نیز آموزه‌های خود را در قالب آثار دلنشینی به دیگران عرضه نموده است.  بقا علاوه بر تجارت و کشاورزی، مشاغل اداری و مردمی مهمی را نیز عهده‌دار بوده است که با مدیریت و شایستگی‌های فراوان منشأ اثر بوده و توانسته است در زمان تصدی مسؤلیت‌هایش برای جامعه پیام آور خیر و برکت باشد. به‌طور خلاصه به برخی از مشاغل او اشاره می‌شود: از سال 1346 الی 1376 عضویت هیأت مدیره و سرپرستی شرکت سهامی تولیدی و صنعتی ثابت خراسان در مشهد، از سال 1358 الی 1359 ریاست اتاق بازرگانی و صنایع خراسان. رئیس هیأت مدیرة شرکت ثابت خراسان، عضو هیأت مدیرة مجمع خیرین مدسه‌ساز و عضو هیأت مدیرة شرکت سهامی قند بیستون و در سال‌های اخیر، عضو هیأت امنای دانشگاه‌های شمال شرق کشور و عضو هیأت امناء و  رئیس هیأت مدیرة بنیاد دانشگاهی فردوسی.

     بقا در امور خیریه، فرهنگی، کشاورزی و صنعت نیز خدمات شایان توجهی انجام داده است. همچنین او یکی از نام آشناترین افراد در مجمع خیرین مدرسه‌ساز خراسان است که در ایجاد و احداث فضاهای آموزشی و رفاهی دانشگاهی نیز برای دانشجویان، سهمی بسزا و شایان ذکر دارد. ضمنا ساختمان بقا که در زمینی به مساحت 1000متر مربع با زیربنایی به مساحت 3440 در 5 طبقه ساخته شده و دارای 60 سوئیت و یک فضای عمومی شامل نمازخانه، کتابخانه، نگهبانی با کلیه امکانات ممکن می‌باشد و ویژة دانشجویان متأهل تحصیلات تکمیلی دانشگاه است، توسط این خیر گرانقدر ساخته و اهدا شده است.

    راز موفقیت وی را بایستی در سحرخیزی، دین باوری، عزم راسخ، نظم و ترتیب، کنجکاوی، ادب و احترام، جدیت و پشتکار مداوم در کارها و مدیریت شایستة وی یافت.             روحش شاد و یادش گرامی باد.