" در ستایش اسطوره از دست رفته خراسانیان"

" آنان که به جا ماند اثر نام نکوشان   مردند به ظاهر، به حقیقت که نمردند"

سخن گفتن از اسطوره ای به نام مهندس سیّد جواد شهرستانی که جوانان دهه 40 و 50 و میانسالان و پیران جامعه امروز کشورمان با نام و یاد او آشنا هستند، بسی دشوار است.شهرستانی

آقاي مهندس سيد جواد شهرستاني فرزند سيد هاشم (دبيرالكتاب و مصحح كتب خطي آستان قدس رضوي) در سال 1303 در شهر مشهد متولد شد. پس از طي دوران تحصيل در دبيرستان ابن‌يمين و فردوسي مشهد و قبولي در كنكور دانشكده فني دانشگاه تهران به‌عنوان دانشجوي رشته فني دانشكده افسري از مهرماه سال 1324 وارد خدمت ارتش شد و تا درجه ستوان يكمي در دانشگاه تهران به تحصيل اشتغال داشت. پس از دريافت پايان‌نامه فوق‌ليسانس در رشته الكترومكانيك از دانشكده فني دانشگاه تهران در سال 1328 به لشگر 8 خراسان منتقل شد و درجه سرواني بعنوان رئيس تعميرگاه مخابرات و از سال 1337 كه به درجه سرگردي نائل گرديد در پست سازماني معاون مخابرات لشگر 8 خراسان براي برقراري ارتباطات مخابراتي لشگر با تمام واحدهاي تابع بخصوص مرزهاي خراسان و سپاه و ستاد ارتش انجام وظيفه مي‌كرد. نامبرده از نظر نحوة خدمات نظامي در طبقه‌بندي ارتش بين هم‌قطاران رشته فني نفر اول بود و درحالي‌كه در مخابرات لشگر 8 به وظايف سازماني خود عمل مي‌كرد با موافقت ارتش در فرودين ماه 1329 به تدريس فيزيك در دانشکده پزشكي و پس از تأسيس دانشكده علوم، مسئوليت تدريس فيزيك الكترونيك را در آن دانشكده به عهده گرفت. ایشان در مهرماه سال 1339 بنا به درخواست رئيس دانشگاه مشهد و موافقت ارتش با حفظ تمام سوابق خدمتي به دانشگاه مشهد منتقل گرديد. پس از انتقال به مدت يكسال از طريق دانشگاه براي تحقيق و مطالعات به (ساكله) مركز تحقيقات رسمي فرانسه اعزام گرديد.

از جمله فعالیت‌های اجتماعی و کشوری وی عبارتند از: 19 سال دوران تدريس فيزيك در دانشكده‌هاي پزشكي و علوم دانشگاه مشهد؛ تأسيس دانشكده علوم در كرمانشاه و قبول عضويت هيأت امناي آن و افتخار حضور در جلسات هيأت امناي دانشگاه مشهد از سال 1352تا سال 1356؛ مدير عامل شركت برق مشهد؛ انتخاب وی در خرداد 1343 بعنوان اولين رئيس هيأت مديره و مدير عامل برق منطقه‌اي خراسان؛ احداث كوي آب و برق و بناي منازل مسكوني براي كاركنان و كارگران آب و برق مشهد؛ از سال 1342 تا سال 1344 شهردار مشهد و انتخاب به‌عنوان شهردار نمونه كشور؛ شهردار تهران در سال 1347به مدت یکسال؛ استاندار كرمانشاهان به مدت 4 سال (در اين دوران خدمت استان كرمانشاهان در زمينه فضاي سبز و درختكاري بعنوان استان نمونه كشور انتخاب گرديد)؛ وزير راه و ترابري به مدت 3 سال؛ عضويت هيأت رئيسه كانون مهندسين ايران و رئيس انجمن فارغ‌التحصيلان تهران در سال 1356 و براي دومين بار شهردار تهران؛ مجري مجتمع گردشگري گلستان شانديز به كارهاي عمراني.

     مهندس شهرستانی از سال 1383 که بنیاد دانشگاهی تأسیس گردیده است، به‌عنوان عضو و رئیس هیأت امناء بنیاد دانشگاهی فردوسی همواره برای خدمت به دانشجویان و اعتلای دانشگاه، پشتیبان و راهنمای بنیاد بوده و سهم ارزنده‌ای در حصول مقاصد بنیاد داشت که یکی از آنها فراهم آوردن خوابگاه‌های دانشجوئی بود و در طی 12 سال گذشته حدود 33000 مترمربع فضای خوابگاهی مسقف دانشجوئی که بیش از 2015 تخت را شامل می شود آماده و در اختیار دانشجویان دختر دانشگاه قرار گرفت. یادش گرامی و نامش جاودان باد.